Het duikteam in Franeker

Franeker gracht zwemwedstrijden

Zaterdag 15 juni

De duikers waren samen met de Reddingsbrigade Stiens ingezet om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. Daarvoor inspecteren zij de route. Ter hoogte van de Spaarbankstraat in de buurt van het Elfstedenbruggetje over de Noordergracht stuitten ze op de opengebroken kluis.

Er bleken nog pasjes van de rechtmatige eigenaar in te zitten. Die raakte de kluis enkele jaren geleden kwijt bij een woninginbraak. Volgens de politie was de eigenaar ,,erg blij’’ dat een deel van de gestolen buit teruggekomen is. De kluis is inmidddels vernietigd.

Het was voor het eerst dat zwemvereniging FZC ‘54 uit Franeker een wedstrijd hield in open water tijdens het Oldtimer- en Schepenfestival.

Meer dan 25 jaar duik ervaring.

KLU Duikteam Deepstar Vlb Leeuwarden

De vereniging is opgericht in 1984 door een stel enthousiaste sportduikers van de vliegbasis Leeuwarden. De vereniging kent leden, ereleden, buitenleden en donateurs. De vereniging heeft zich niet verbonden aan enige onderwatersport organisatie. Dit betekent dat iedereen werkzaam op de vliegbasis als ook zijn of haar gezinsleden lid kan worden, ongeacht bij welke organisatie hij of zij een brevet heeft gehaald of wil halen. Ook als u tijdelijk op de vliegbasis bent geplaatst, kunt u lid worden. De minimale duur van het lidmaatschap bedraagt dan 1 maand.

Lees meer