Leren snorkelen

Snorkelen

Snorkelen is een leuke en erg toegankelijke manier om de onderwaterwereld te verkennen.

Bij het snorkelen drijf je met je gezicht naar beneden in het water. Hierbij ben je uitgerust met een duikbril en een snorkel. Voor de echte beginners..… een snorkel is een J-vormig buisje met een mondstuk. Met de snorkel kan je je hoofd onder het wateroppervlakte houden tijdens het zwemmen. De duikbril zorgt er voor dat je ook alles nog eens goed kunt zien .

Afhankelijk van de temperatuur van het water kan nog een wetsuit aan de uitrusting worden toegevoegd. Een wetsuit zorgt er namelijk voor dat je niet snel afkoelt in het water. Een shorty (een wetsuit met korte mouwen en pijpen) is voor de meeste snorkelaars voldoende. Ook is het dragen van flippers (zwemvliezen) een optie, vooral wenselijk als je je tijdens het snorkelen gemakkelijk en snel wilt kunnen voortbewegen. Op deze pagina lees je meer over de snorkeluitrusting.

In principe steekt de snorkel tijdens het zwemmen boven het wateroppervlak uit, maar het is ook mogelijk om voor korte periodes dieper onder het oppervlak te duiken. Zie hiervoor ook de pagina over snorkeltechnieken.

Leren snorkelen

Het is leuk en verstandig om wat tijd te investeren in het leren snorkelen.

Als je van plan bent om alleen in heel ondiep en rustig water dicht bij het strand of de oever te gaan snorkelen, dan volstaat het om je zelf te verdiepen in het snorkelen en het te oefenen.

In dit geval is aan te raden om eerst in ondiep water, eventueel zelfs in een zwembad, de uitrusting uit te proberen om te wennen aan het dragen van het masker, het kijken door de duikbril en het ademen via de snorkel. Hierbij is het belangrijk dat redelijk kunt zwemmen en is het daarnaast handig als je met flippers overweg kunt. Het opduiken van duikringen en ander speelmateriaal kan je duikvaardigheid vergroten. Op deze pagina vind je meer informatie over de diverse basisvaardigheden en snorkeltechnieken. Lees ook zeker het artikel over veilig snorkelen.

Ook leren snorkelen?

Prijzen

De lessen worden gegeven op dinsdagavond in zwembad "De Blauwe Golf"

  • voor leden van "Deepstar" en defensiemedewerker is de opleiding gratis.
  • voor niet-leden zijn de kosten € 80,- voor 5 lessen van een uur.

De opleiding bestaat uit:

  • 5 zwembbadlessen
  • incl. bril, snorkel en vinnen. (eigen materiaal is wel fijner.)

Voorwaarden:

  • Minimaal zwemdiploma A
  • Medische keuring niet vereist

 

/contact
Meer dan 25 jaar duik ervaring.

KLU Duikteam Deepstar Vlb Leeuwarden

De vereniging is opgericht in 1984 door een stel enthousiaste sportduikers van de vliegbasis Leeuwarden. De vereniging kent leden, ereleden, buitenleden en donateurs. De vereniging heeft zich niet verbonden aan enige onderwatersport organisatie. Dit betekent dat iedereen werkzaam op de vliegbasis als ook zijn of haar gezinsleden lid kan worden, ongeacht bij welke organisatie hij of zij een brevet heeft gehaald of wil halen. Ook als u tijdelijk op de vliegbasis bent geplaatst, kunt u lid worden. De minimale duur van het lidmaatschap bedraagt dan 1 maand.

Lees meer